Werk - 117

Reiken IV (Babylon)

Renovatie van een meergezinswoning waar de tuin dezelfde ruimte als de mens krijgt.

Lees meerLees minder

Het heeft zijn ding gedaan, maar nu is het wel klaar. De woning was eerst een woning voor een gezin. Vervolgens werd ze opgedeeld en werd zo op die manier een woning voor acht studenten. Dat laat wel zijn sporen na. Naast de algemene veroudering van het pand is het perceel grotendeels volgebouwd en volledig verhard.

We zullen dus ontbouwen. Massa verwijderen, maar ook woon-eenheden. Voor- en achterkamer worden telkens samengevoegd. Doffe kamers worden zo doorzon-studio’s. Eentje per verdieping. Voorbij de historische achtergevel is het perceel niet langer bebouwd. Een compacte stadstuin ontpit niet enkel het perceel, maar zelfs een belangrijk deel van het bouwblok als zijn geheel. De tuin vermenigvuldigd zich nog in verticale zin. De achtergevel is een lagentaart. Schijven lopen van scheimuur tot scheimuur. Soms komen ze uit het gevelvlak te steken. Daar worden ze zonnewering, balkon en hangend tuintje. Een vlinder gaat op het open raam af, bedenkt zich, en keert naar de bloemen. Het gras staat nog nat van de regenbui. Je kan het ruiken.

Werk - 117
117 SSG SOII 20211111 photoshop kopiëren ALT 2

Meer van dat?

Zie ook project Soberrijk