Werk - 127

Vakwerk

De renovatie van een eengezinswoning waarbij twee vakwerken de woning deblokkeren

Lees meerLees minder

Alles zit er in, dat wel. Het hele programma van de woning is er reeds, maar mankeert levenskwaliteit. Soms te klein, soms te donker, soms te onhandig. We gaan schudden aan de doos. De elementen blijven dezelfde, maar vallen anders, op hun plek.

De hele woning wordt gedeblokkeerd door twee ingrepen. Een vakwerk in de hoogte en een vakwerk in de breedte. Het vakwerk in de hoogte is wel echt hoog. Van dorpel tot zolder. Het slaat gaten in de vloeren. De compacte ingang krijgt decompressie, loopt leeg, of net vol met daglicht en doorzichten. Het vakwerk organiseert het gat: een bureau, een keuken, trappenhal; alle die functies worden vormelijk en praktisch verankerd op het vakwerk.

Het vakwerk in de breedte houdt een nieuw dak omhoog. Een uitbreiding, een kamer met een uitzicht, waarvan het gezicht zich naar de zon draait. Een beetje schuin. Het dak herstelt de vorm wel weer door een luifel te vormen. Het vakwerk is er niet zomaar. Het vermijdt dat er een grote balk op de verkeerde plaats komt te zitten.

Werk - 127
127 SDD UD inkom egger pistachenuderoze
127 SDD UD achtergevel vakwerk
127 SDD PR plan GV