Publicaties over ons werking

Publicaties door externen over onze werking

Lees meerLees minder

Deze pagina verzamelt alle publicaties, zowel gedrukt als digitaal over onze werking. De publicaties zijn door anderen over onze werking geschreven op hun initiatief. Ze bieden inzicht in de werking achter de projecten. Wij hebben ook zelf al publicaties gemaakt waarvoor nieuwe materie werd aangemaakt. Deze kan je onder cultuur terug vinden als afzonderlijke items.

Kwintessens 2015-1, Lut Pil, "Vormen en Marge, de identiteit van twee jonge designcollectieven", maart 2015

Evolutionair gezien kropen we nog maar net uit de modder met Marge op het moment van deze publicatie. We waren jong en hadden weinig gerealiseerd werk te tonen: enkele bizarre meubelstukken en een boot van beton. Kwintessens zag er wat in een schreef een dubbel artikel waarin we gepaard worden met collectief 'Vormen'. Het artikel slaagt erin om goed te vatten waar het ons in essentie steeds om draait: we zijn op zoek naar betekenis. Naast vorm en functie kan ook betekenis een ontwerpende rol spelen. Dit hoeft niet esoterisch of zweverig te zijn, maar het kan heel concreet zijn. Wij vinden concrete betekenis in de fenomenologie: de interactie tussen mens en object. Dezelfde trap die naar zolder of kelder leidt is in betekenis toch eigenlijk een andere trap. We proberen betekenis in ons werk te leggen, onder het oppervlak, fluisterend en meerduidig.

Architectura.be, "De Praatstoel", 15 februari 2019, link naar artikel

Elk op onze beurt kruipen Steven en mezelf in de praatstoel. We hebben het over de interne werking van het kantoor, maar ook over de toekomst: de aankomende projecten, maar ook de aankomende golven van de toekomst. Waar gaat ons beroep naar toe en welk rol speelt architectuur in de nabije toekomst?

Ik ga bouwen en renoveren, "Marge architecten - architectenportret", juni 2019, artikel over kantoor en praktijk