Onderwijs

Deze pagina verzamelt enkele losse lezingen, jury's en andere momenten die werden georganiseerd in het kader van onderwijs. De uitnodigingen en het onderwerp kwamen van de onderwijsinstellingen. De inhoud werd dan op maat gemaakt van de vraag.

Lees meerLees minder

Architectuurbiënnale Venetië

Rem Koolhaas als figuur en curator van de architectuurbiënnale van Venetië 2014. Om de studenten van Artevelde Hogeschool voor te bereiden voor het hun bezoek aan de architectuurbiënnale voorziet Marge een lezing. De lezing duidt enerzijds Rem Koolhaas als vastberaden en idiosyncratisch figuur en anderzijds de insteek van de biënnale.

Voorpagina

Jaarlijkse modernismewandeling

Studenten nemen modernisme als startpunt voor een plastische opdracht. Om dit zo concreet mogelijk te duiden wordt er een modernismewandeling door Gent gemaakt. Zowel bekende parels als onderbelichte kleinere projecten worden bezocht en ter plaatse geduid. Hierbij wordt er verder gegaan dan zuiver vormelijke beschrijvingen, ook de historische context van het modernisme en de ondergang ervan worden geduid. Februari 2009, 2010, 2011, 2012 en 2013 voor Artevelde Hogeschool.

Vakjury en docenten

Zowel Steven, Lien en Thomas maken geregeld deel uit van een vakjury voor LUCA, Universiteit Antwerpen of KuLeuven. Lien en Thomas zijn beiden gastdocent in de opleiding LUCA interieurvormgeving.